Sano enemmän okei

13.04.2020

Tämä teksti syntyi jo kaksi vuotta sitten puistonpenkillä Salzburgissa, ja sen alkuperäisversio on raapustettu epäselvällä käsialalla kassakuitin taakse.

Muistan tunnelman; kiireettömyyden, joka kutsui kirjoittamaan ja inspiroivan ympäristön, joka houkutteli haaveilemaan. Uskon, että tuona päivänä kylvettiin unelmansiemeniä, ja jokin niistä kasvaneista iduista näkee nyt päivänvalon näillä Firgunin kotisivuilla ja Katse hyvään -blogissa. Asioilla on aikansa.

Sano enemmän okei.

Sano enemmän okei, kuin "mietitään vielä" tai "ei ehkä kuitenkaan". Anna okeille mahdollisuus ja katso, minne se sinut johtaa.

Kun joku ehdottaa sinulle jotakin mukavaa mutta päiväsi sekoittavaa - sano okei. Kun näet ilmoituksen, joka tuntuu olevan kuin sinulle suunnattu, mutta et vielä tiedä, kuinka käytännön asiat hoituvat, sano okei.

Kun joku pyytää sinua kulkemaan kanssaan maisemareittiä, vaikka sinä haluaisit valita suorimman tien, sano okei. Muista, että joskus matkanteko on tärkeämpää kuin perille pääseminen.

Kun sydän pyytää sinua vastaamaan kyllä, mutta järki haraa vastaan, sano sittenkin okei.

Okei ei tarkoita omien rajojen särkemistä, ei jaksamisen yli venymistä, eikä oman tahdon ohittamista. Okei tarkoittaa elämän moninaisuudelle antautumista, vaihtoehtojen näkemistä ja kokemista, turhista kahnauksista vapautumista.

Sillä elämä on liian lyhyt yhdellä raiteella kulkemiseen, liian arvokas laput silmillä laukkaamiseen.

Sano siis ensi kerralla okei.